SONY DSC

Utstilling Haugesund billedgalleri

Filmfestivalutstillingen 2017 – Tore Hansen

Haugesund Kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugesund billedgalleri har gleden av å invitere til vernissasje søndag 20. august kl. 18.00.

Dato: 20. august - 17. september, 2017

Åpningstider: Åpningstider: Tirsdag - Lørdag 12-15 og Søndag 12-17
(mandag stengt)

Sted: Haugesund billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Voksen billett kr. 70, Honnør/student billett kr. 50, barn (under 16 år) gratis. Medlemmer i Haugesund kunstforening gratis inngang.

Haugesund Kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri har gleden av å invitere til vernissasje søndag 20. august kl. 18.00. Årets filmfestivalutstiller TORE HANSEN er til stede. Utstillingen åpnes av fylkesvaraordfører i Rogaland; Marianne Chesak. Musikalsk innslag ved cellist Ellen Martine Gismervik. Forfriskninger. Alle hjertelig velkommen!

Motivkretsen til Tore Hansen (f. 1949) har hele tiden vært skog, trær, elg og mennesker. Han er blitt viden kjent for sine skråblikk på mennesket og naturen med motiver i en forenklet, naivistisk form. Inntrykk fra barndom og oppvekst på Finnskogen er Hansens fremste inspirasjonskilde. De senere årene har kunstneren økonomisert mer og mer med virkemidlene. Hansens bakgrunn innen grafisk kunst kommer til syne gjennom streken, som er enkel og abstraherende. Men også fargevalgene avslører en fasinasjon for trykkemedienes restriksjoner: Koloritten er dempet og begrenset til sort/hvitt med enkelte grønne, blå, røde og gule innslag. Det å redusere detaljene og konsentrere motivet om få billedelementer har blitt en arbeidsmetode for å skape poesi.

Tore Hansen er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og ved Statens kunstakademi. Han debuterte på Høstutstillingen i 1975 og har siden den gang lagt en lang rekke separatutstillinger bak seg. Hansen er innkjøpt til de største kunstmuseene i landet. I Haugesund Billedgalleri er han representert med flere tresnittarbeider. Mer informasjon om kunstneren: http://kunstnerforbundet.no/kunstnere/130;Tore-Hansen

Les utstillingskatalogen med tekst av kunsthistoriker Gunnar Danbolt her

Den årlige Filmfestivalutstillingen er Kunstforeningens mest profilerte utstilling, og blir til gjennom et samarbeid med Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri.

Åpningstider under Filmfestivalen: Hver dag kl. 10-19 (mandag 21.8-torsdag 24.8).
Ordinære åpningstider fra og med fredag 25.8.

Velkommen!

Fotodokumentasjon: Gunvor Saltvik

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss