Hanne-May Scheen mot Stetind I,akryl på lerret,110x160,2020
2.mot Stetind III,120x150,akryl på lerret,kopi kopi
3.Il ponte I,70x90,akryl på mdf,kopi
Hanne-May Scheen mot Stetind I,akryl på lerret,110x160,2020
Hanne-May Scheen mot Stetind I,akryl på lerret,110x160,2020

Utstilling Haugesund billedgalleri

Hanne-May Scheen | mot Stetind

Arrangør: Haugesund kunstforening

Dato: 19. februar - 21. mars

Åpningstider: Åpningstider: Tirsdag - Lørdag 12-15 og Søndag 12-17
(mandag stengt)

Sommeråpent 2024 (17.06-11.08): Mandag - Søndag 11-15

Sted: Haugesund Billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Voksen billett kr. 70, Honnør/student billett kr. 50, Barn (under 16 år) gratis

Hanne-May Scheen  – MOT STETIND (malerier)

Sal 1

Hanne-May Scheen henter inspirasjon fra skogen, fjellet, horisonten, sjøen, årstidene og lyset. Kunstneren vil holde det fast, fange øyeblikket, at det skal vare, ikke forvitre eller overdøves. Hun har glede av, men også frykt for å miste, naturen hun går i. Den fremstår aldri lik og hun blir aldri lei. Derimot er hun mer usikker på om naturen er lei henne. Hun hopper fra stein til stein for ikke å sette spor.

Fra den tiden Hanne-May Scheen var student på Kunsthøyskolen har «Stetind»-studiene til Peder Balke inspirert henne: kontrasten mellom det sakrale fjellet og det dramatiske havet, lyset og skyggene, penselstrøkene som så røft beskriver skyer og bølger, uten menneskelig tilstedeværelse. Hun vender stadig tilbake til disse studiene av Stetind, spesielt nå når vår hjemlige utmark er befriende og nødvendig: «Tilbake til naturen»:

Peder Balke: Maleriet «Stetind i tåke» fra 1864 er malt etter inspirasjon fra reise i Nord-Norge. Interessen for å skildre det særegne ved det norske landskap ble viktig og kunstnerne reiste omkring i landet med ønske om å male det typiske norske. Peder Balke skrev i forbindelse med maleriet. «I disse nordlige egne er det naturskjønnheten som spiller hovedrollen, mens naturens levende barn, menneskene, blott inntar en underordnet stilling»». Utdrag Av Åse Haraldsen, Årbok for Tysfjord Årgang 20 – 2002.

Utstillingen «MOT STETIND» i Haugesund kunstforening er en serie malerier på lerret, mdf -plater og pleksiglass. Bildene er abstrakte med referanser til natur og kultur, hvor det å skape rom og identitet er et sentralt tema. Maleriene er i serier med repeterende arkitektoniske elementer, horisontale vertikale linjer og spontane uorganiserte penselstrøk. Bildene har en form hvor blikket kan veksle mellom billedlagene i et enkelt bilde og størrelsesforholdet bildene imellom, det store mot det lille. Som et tradisjonelt landskapsmaleri bygges bildet opp med en bakgrunn, mellomgrunn og forgrunn. Bildene er malt med pigment og akryl, med transparente flater mot dekkene elementer. De ulike materialene som lerret, mdf-plater og plexiglass gir ulik taktil karakter til bildet. Variasjonen i maleteknikk og materiale gir en kontrast og forskjell bildene imellom.

Les mer om Hanne-May Scheen: https://hannemayscheen.no/

Følg Haugesund kunstforening på hjemmesiden: www.haugesund-kunstforening eller Facebook

Les Haugalandmuseets smitteverntiltak

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss