Konservator Elena Santamarina fotograferer et verk av kunsteren Annette Kierulf

Aktuelt Haugesund billedgalleri

Kunsten å bevare

Forvaltningsavdelingen i sving på Haugesund billedgalleri

Dato: høsten 2023

Det er mange og varierte arbeidsoppgaver ved et museum, og museets ansatte har arbeidsoppgaver i alle avdelinger i regionen. Denne uken har forvaltningsavdelingen  fotografert og registrert kunst i museets samling i Haugesund billedgalleri.

Alle kunstverk får et eget identifiseringsnummer som følger verket gjennom hele registreringsprosessen. Haugesund billedgalleri har museumssignaturen HBH med påfølgende løpenummer. Katalogiseringen følger internasjonale standarder, slik at vi sikrer og enkelt kan videreformidle grunnleggende informasjon om objektet. Som mange andre museer i landet benytter vi databasen Primusen digital katalog over samlingen.

Haugesund billedgalleri har en samling som er rik på verk med tilknytning til Vestlandet og en kunstsamling som omfatter nasjonale og internasjonale kunstnere. Noen av kunstverkene i samlingen er publisert på DigitaltMuseum.

DigitaltMuseum er en felles database over samlinger i norske og svenske kunst- og kulturhistoriske museer. Her kan du søke i over 4,4 millioner objekter fra ca 247 museer. Materialet omfatter ca 2,6 millioner fotografier, 1,7 millioner gjenstander, 55 000 kunstverk, 10 00 designobjekter, 7 000 arkitekttegninger og modeller og 2 400 bygninger. Det er også tilgang til samlinger av film, video og lydopptak. Ta en titt på noe av det museene i landet forvalter og formidler! God fornøyelse!

Haugalandmuseet eier og forvalter kunstverk, kulturhistoriske samlinger, fotografier og arkiver. Samlingene er skapt gjennom 100 år med innsamling og forteller om kunst- og kulturhistorie fra Nord-Rogaland og Vestlandet.