Amund Gravdal stiller ut nye malerier

Utstilling Haugesund billedgalleri

Utstilling | Amund Gravdal – nye malerier

Arr. Haugesund kunstforening

Dato: 12. januar - 18. februar 2024

Sted: Haugesund billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Voksen kr. 70,-, Honnør kr. 50,-, barn gratis (under 16 år) og medlemmer i Haugesund kunstforening og Haugalandmuseets venner

Amund Gravdal (f. 1988) stiller ut en samling nye malerier i Haugesund kunstforening.

Kunstneren forsøker å gjenskape en type stemning som han ofte kjenner på i landskapet på Vestlandet, særlig om vinteren. Ved første øyekast er landet grått og brunt, men ved nærmere observasjon, fullt av nyanser og fargetoner. Landskapene i bildene er ikke stedsspesifikke, og virker mest som en base for improvisasjoner i fargetoner og former.

Amund Gravdal arbeider intuitivt, uten en klar idé om hvordan bildet skal se ut. Bildene er møysommelig bygget opp fra en svart flate, og ofte brutt ned igjen med sandpapir, for så å male over det meste, og la bruddstykker stå igjen. Nedbrytningen åpner opp for nye formasjoner og abstraksjoner, som kunstneren igjen forsterker.

Gravdal stiller også ut en serie små bilder som han har kalt «skumringsmeditasjoner». Monokrome eller nesten monokrome skildringer av skumringslys og nattlys.

 

Amund Gravdal har utdannelse fra Nordland kunst og filmfagskole fra 2011. Han holder for tiden på med en Master ved kunstakademiet i Bergen. 

Medlemskap i LNM og NBK. 

 

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss