Høstens program

Haugalandmuseet er en levende kulturarena med mye spennende å by på! I tillegg til våre faste og skiftende utstillinger arrangerer vi en rekke foredrag, vernissasjer, sosiale sammenkomster og andre begivenheter gjennom hele året.

Haugalandmuseet tar alle forholdsregler for at besøkende skal være så trygge som mulig. Les mer om de viktigste smitteverntilpasningene våre her, og hva du selv både kan og bør gjøre for å vise omsorg for andre, mens du er hos oss. Skulle det være noe du lurer på under ditt besøk, blir vi glade for tilbakemelding til resepsjonen (tlf. 52 70 93 60) eller på mail.

Programfolderen for høsten 2021 kan du se her

Merk: Noen av våre arrangementer er enkeltstående, og vil ikke finnes i kategoriene under. En samlet oversikt over våre kommende arrangementer finner du på forsiden.

ARTungs tegneklubb i Haugesund billedgalleri er et ukentlig drop-in-tilbud til ungdom/unge voksne som er glad i å tegne og har lyst til å tegne sammen med andre. Èn Lørdag i måneden inviteres en billedkunstner eller illustratør med i tegneklubben for å vise fram arbeidene sine og lære bort teknikker.

Familieverksted på Haugesund billedgalleri er et månedlig kunsttilbud for de minste. Verkstedet tar for seg ulike kunstutstillinger, temaer og aktiviteter hver måned. Verkstedet passer for barn fra 4 år.

Kunstpause finner sted i Haugesund billedgalleri og innebærer en guidet gjennomgang i en av galleriets nyeste utstillinger, etterfulgt av kaffe og sosial drøs for de som ønsker det. Arrangementet er gratis og avholdes én onsdag i måneden.

Kunstsuppe arrangeres i samarbeid med Haugesund kunstforening og er et konsept som kombinerer en uformell suppemiddag med et spennende foredrag om aktuelle emner knyttet til visuell kunst. Foredragene har et høyt kunstfaglig nivå og holdes av engasjerende formidlere. Suppen leveres av lokal catering.

Museumskvarter er et 15 minutters foredrag om lokalhistoriske emner ved Karmsund folkemuseum. Museumskvarteret er et gratistilbud som arrangeres i lunsjtider, én tirsdag i måneden.

Museumsstafetten tilbyr månedlige kulturopplevelser med omvisning, kåseri og kaffe. Arrangementet gir en unik mulighet til å oppleve mangfoldet i Haugalandmuseet, ettersom stafetten arrangeres på forskjellige avdelinger fra gang til gang.

Strikkekafé arrangeres utvalgte tirsdager i foajéen til Karmsund folkemuseum. Velkommen til en sosial formiddag med strikking og prat over en kopp kaffe eller te.

Vernissasje er en avduking av nye utstillinger, med introduksjon av utstillingene og kunstnerne. Haugesund billedgalleri er med ujevne mellomrom vert for flere vernissasjer i løpet av året.