Absent_installasjon_papir_Danuta Haremska

Utstilling Haugesund billedgalleri

Danuta Haremska – Growing

Arrangør: Haugesund kunstforening

Dato: 10. januar - 9. februar 2020

Åpningstider: Åpningstider: Tirsdag - Lørdag 12-15 og Søndag 12-17
(mandag stengt)

Sommeråpent 2024 (17.06-11.08): Mandag - Søndag 11-15

Sted: Haugesund Billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Voksen 70,- Honnør/Student 50,-, barn gratis

Danuta Haremska – Growing

Sal 1

Utstillingen består av installasjoner og blyanttegninger, med eksistens som et gjennomgående tema. Haremska reflekterer rundt ulike overlevelsesstrategier knyttet til vår sameksistens med naturen. Utstillingen Growing ønsker å bidra til nye perspektiver på vår bruk og forvaltning av naturressurser.

Utgangspunktet for installasjonen er papirtråd. Haremska framhever papirtrådens organiske opprinnelse, og ønsker å vekke til live de trærne som ble hogd for å produsere papirtråden. Kunstneren reflekterer rundt problemstillinger som: Har organiske materialer et spor av, eller et minne om, sitt tidligere liv? Hva ville de i så fall ønsket å fortelle oss? Ville de gått tilbake til egen opprinnelse, som i dette tilfelle er et levende tre?

Deler av installasjonen Growing ble vist i Buskerud kunstsenter i 2019, og på House of Foundation i 2018, og siden har hun utvidet installasjonen med flere elementer slik at de danner en større konstellasjon.

Med blyanttegningene utforsker Haremska både det synlige og usynlige landskap. I stedet for å tegne landskapet på naturalistisk vis, eksperimenterer hun med virkemidler som kan føre til et resultat som minner om naturen. Målet er aldri å replisere naturen, men å fremheve dens kompleksitet. I tegningene skapes dermed en visuell abstrakt kvalitet der naturen er kun et begrep.

Danuta Haremska (f. 1954) er utdannet ved Kunst Gymnasium og Kunstakademiet i Poznan, Polen. Haremska har hatt separatutstillinger på blant annet Buskerud kunstsenter, Bærum Kunsthall, House of Foundation, Hedmark Kunstsenter, Kunstnerforbundet og Tegnerforbundet. I tillegg har hun deltatt på en rekke gruppeutstillinger og biennaler. Haremska er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, Telemark Fylkeskommune, Nord-Trøndelag Fylkesgalleri, og Asker kommune. Ved siden av kunstnerisk virke jobber hun også som førsteamanuensis på Kunsthøgskolen i Oslo.

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss