Uteareal mellom husene i Dokken museum. Viser kolonialbutikken, losahuset og stavahuset.
Ikon åpningstider Ikon priser Ikon finn veien Ikon bestill omvisning Ikon kalender Ikon kontakt

Dokken museum

Dokken museum på Hasseløy tar oss med til sildabyens spede barndom og gir oss et rikt innblikk i livet og hverdagen i Haugesund for 150 år siden.

Like over brua til Hasseløy («Bakarøy») finner du Dokken museum — et grønt tun omgitt av en rekke mindre bygninger som forteller en spennende historie fra gamle Haugesund. Museet representerer en viktig del av bymiljøet i Haugesund under sildetida og viser hvordan folk levde mellom 1850 og 1950. De første husene i Dokken ble reist for nesten 200 år siden. Da fantes også en liten, lukket havn for sildebåtene, kalt en «dokk». Det er herfra vi har navnet «Dokken». Siden den gang har selve dokken blitt fylt igjen med stein, betong og jord, men området har likevel beholdt det gamle navnet.

Om sommeren er bygningene i Dokken museum åpne for publikum. Billetter fås kjøpt i informasjonsbygget inne på selve tunet, og inkluderer bl.a. en omvisning i husene. I informasjonsbygget finner du også en liten museumsbutikk med en enkel kafé. De øvrige byggene er innredede med tidsriktige miljøutstillinger som inkluderer bl.a. boligrom, sildesalteri, bøkkerverksted og kolonialbutikk. Båthuset rommer en omfattende båtutstilling, og gjennom fotoutstillingen ”Livet mellom husene” får vi et innblikk i en hverdag helt ulik vår egen. Se egen side om Dokkens bygninger for mer informasjon om disse.

Dokken museum er spesielt tilrettelagt for barn, med spennende utstillinger og aktiviteter som engasjerer barn i alle aldre. Det grønne tunet i Dokken er et trivelig lekeområde og en ypperlig plass å ta med familien.  Det arrangeres også skoleopplegg for barneskoler i distriktet utenom skoleferien.

Om sommeren tilbyr vi vandreteater for barnefamilier og vandreteater for voksne på norsk og engelsk.

I Dokken kan du også låne en robåt. Mer informasjon finner du her.

Vinterhalvåret er Dokken museum stengt, men selve tunet er åpent og er et vakkert turmål for skuelystne. Dokken har egen parkeringsplass med god plass til våre besøkende.

Ikon åpningstider

Åpningstider

Åpningstider 2024:
11.04-16.06:
Torsdager 10-14

17.06-11.08 (sommersesong):
man-søn kl. 10-15


Ikon priser

Priser

Voksenbillett: kr. 70
Student-/honnørbillett: kr. 50
Barn under 16 år: gratis

OBS! Billett- og kafésalget avsluttes en halvtime før stengetid

Ikon kontakt

Kontakt

T: 52 70 93 60 / 90 93 81 03

E-post

Se hva som
skjer hos oss

Finn veien