Stridsvogn utenfor museumsinngang
Ikon åpningstider Ikon priser Ikon finn veien Ikon bestill omvisning Ikon kalender Ikon kontakt

Arquebus krigshistorisk museum

Velkommen til Arquebus krigshistorisk museum, Norges største forsvarsmuseum utenfor Oslo! Her finner du lokale beretninger, detaljerte utstillinger og en imponerende samling gjenstander fra den tyske okkupasjonen 1940-45.

Arquebus krigshistorisk museum i Tysvær har mange og varierte utstillinger som forteller om okkupasjonen av Norge i 1940-45. Hovedvekten er på krigshandlingene i Nord-Rogaland og Sunnhordland, handelsflåtens rolle i krigen, hjemmefronten og dagliglivet i krigsårene. Den nyeste utstillingen, «Der Untergang», viser den allierte seieren i Europa og det tyske nederlaget i Berlin i 1945.

Museet er oppkalt etter Sverre K. Andersen som drev illegal radiovirksomhet under andre verdenskrig, under dekknavnet Arquebus. Den originale radiosenderen til «Arquebus» er utstilt ved museet. Historien om Andersen og den lokale motstandsbevegelsen er beskrevet i boka «Arquebus kaller London» av Arnfinn Haga. Denne og andre bøker om okkupasjonstiden fås kjøpt i resepsjonen på museet.

Med sine 2000 m² innendørs utstillingsareal og mer enn 6000 utstillinggjenstander er Arquebus krigshistorisk museum en betydelig aktør, både innen forsvarshistorisk formidling og som turistattraksjon. Museet ligger 9 km øst for Haugesund, innerst i Førresfjorden langs E134. Innkjøringen er godt skiltet og det er direkte bussforbindelse til Haugesund sentrum og Aksdal fra et busstopp like ved museet. Vi har museumsbutikk i resepsjonen, med salg av ymse militæreffekter, bøker, is og kaffe.

På Haugalandmuseets samlingssider kan du lese mer om våre krigshistoriske samlinger.

Velkommen!

Ikon åpningstider

Åpningstider

Museet er stengt for sesongen.
Ny sesong starter 1.juli 2023
Mandag: Stengt
Tirsdag-Søndag: 11.00-16.00

Ikon priser

Priser

Voksenbillett: kr. 70
Student-/honnørbillett: kr. 50
Barn under 16 år: gratis

 

Ikon kontakt

Kontakt

T: 52 70 93 60

E-post

Se hva som
skjer hos oss

Finn veien