Om oss

Haugalandmuseet er regionmuseum for Nord-Rogaland, og er en sammenslåing av museene Arquebus krigshistorisk museum, Bokn bygdemuseum, Haugesund Billedgalleri, Hiltahuset, Karmsund folkemuseum, Nedstrand bygdemuseum og Vindafjordmuseet.

Haugalandmuseet AS

Haugalandmuseet AS er regionmuseum og museumsinstitusjon for Nord-Rogaland, og eier og driver syv museer i regionen. Haugalandmuseet satser bredt på bevaring og formidling av kunst- og kulturhistorie. Institusjonen eies av kommunene Utsira, Haugesund, Tysvær, Bokn og Vindafjord. Museets høyeste organ er generalforsamlingen, og vi har et kompetansestyre. Haugalandmuseet er arbeidsgiver for alle ansatte i de syv museene, og vi er en vitenskaplig institusjon med høy kompetanse på kunst- og kulturarbeid.

Hovedfokus i museet er havet, som til alle tider har vært den viktigste leveveien for regionen. Havet er livsnerven. Til inspirasjon for kunstnere, en fluktvei under dramatiske krigsår og kapital til vårt moderne samfunn. Hav, skip og sild er vår kulturarv.

Navn/foretaksnavn:
HAUGALANDMUSEET AS
Organisasjonsnummer:
Organisasjonsform:
Aksjeselskap
Revisor:
DELOITTE AS
Stiftelsesdato:
29.08.2005

Styret i Haugalandmuseet AS

Styremedlem:
Ingvar Frøyland, styreleder
Grethe Paulsen Vie
Hege Hauge Tofte
Geir Sigbjørn Toskedal
Linda Bruås
Johan Rokstad
Svein Magne Abrahamsen (har fratrått)
Varamedlem:
Arnstein Eek
Grethe Lunde Øvrebø
Ann Jeanett Sunde Olaussen
Hege Haukeland Liadal
Jon Martin Müller
Ingjerd Ellingsen
Astri Furumo

Museets styremedlemmer foran gammelt bygg.
F.v. Geir Toskedal, Ingvar Frøyland, Grethe Paulsen Vie, Hege Hauge Tofte, Johan Rokstad og Linda Bruås. Astri Furumo var ikke til stede.