Fasade Skåregt. 142 og museumsplassen
Ikon åpningstider Ikon priser Ikon finn veien Ikon bestill omvisning Ikon kalender Ikon kontakt

Karmsund folkemuseum

Karmsund folkemuseum er Haugesunds kulturhistoriske museum og har sin hovedavdeling i Haugesund sentrum, i byens eldste meieribygning. Museet har fire faste utstillinger.

Karmsund folkemuseum er Haugesunds kulturhistoriske museum og har sin hovedavdeling i Haugesund sentrum, i byens eldste meieribygning. Museet har fire faste utstillinger. De to nyeste er «Fra jord til bord», om landbruket på Haugalandet fra 1650-1900, og «Byen som gikk i land», en jubileumsutstilling som sto ferdig til Haugesund bys 150-års jubileum i 2004. De eldste utstillingene er «Sjøfart og fiske» og «Heim og nærmiljø».

Museet formidler både byens og regionens historie. Havet og silda har vært viktig i framveksten og utviklingen av byen, noe som gjenspeiles i flere av utstillingene. Det rike sildefisket, fra 1850-1870, la grunnlaget for sildeeksport til Europa og Haugesunds posisjon som en av Norges største skipsfartsbyer. Kontrasten var stor til regionen rundt, der tradisjonelt sildefiske og landbruk var inntektskilde og hverdag for mange til langt ut på 1900-tallet. Den rike folkekunsten, med stasgjenstander som kister, skap, ridesaler og sendingskorger gir innblikk i et samfunn med rike tradisjoner for håndverk.

I utstillingene kan du også se byens eldste krambod og et klasserom fra 1910. Museet har også skiftende utstillinger og viser lokale filmer.

Karmsund folkemuseum har egen lesekrok med bøker og tidsskrifter. Barna kan kose seg i lekekroken eller gå på skattejakt. Museumsbutikk og enkel kafé.

På Karmsund folkemuseum finner du administrasjonen for Haugalandmuseet. Besøk oss her og på hjemmesiden: www.haugalandmuseet.no

Velkommen!

Ikon åpningstider

Åpningstider

Åpningstider 2024:
01.01-16.06:
Tirsdag-Fredag 11-15 og
Lørdag-Søndag 12-15
(mandager lukket)

17.06-11.08:
Mandag-søndag: 11-15
(sommersesong)

12.08-31.12:
Tirsdag-fredag 11-15
Lørdag-søndag 12-15

Ikon priser

Priser

Museet har for tiden gratis inngang! Velkommen!

—-

Voksenbillett: kr. 70
Student-/honnørbillett: kr. 50
Barn under 16 år: gratis
Årsmedlem: gratis

Gruppebestilling etter avtale til guide@haugalandmuseet.no

OBS! Billett- og kafésalget avsluttes en halvtime før stengetid

Ikon kontakt

Kontakt

T: 52 70 93 60

E-post

Se hva som
skjer hos oss

Finn veien