Haugesund kunstforening/Gunvor Saltvik

Utstilling Haugesund billedgalleri

Filmfestivalutstillingen 2018 | Magne Furuholmen

ICON

Dato: 19. august - 16. september 2018

Åpningstider: Åpningstider: Tirsdag - Lørdag 12-15 og Søndag 12-17
(mandag stengt)

Sted: Haugesund Billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Voksen billett kr. 70, Honnør/student billett kr. 50, Barn (under 16 år) gratis

ICON

Haugesund Kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri har gleden av å invitere til vernissasje søndag 19. august kl. 18.30. Årets filmfestivalutstiller MAGNE FURUHOLMEN er til stede. Utstillingen åpnes av fylkesordfører i Rogaland; Solveig Ege Tengesdal. Musikalsk innslag ved MUNORs nye fiolinist Megumi Tokosumi. Forfriskninger. Alle hjertelig velkommen!

Furuholmen debuterte som billedkunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing, for å n

Foto: Just Loomis

evne noen. Som billedkunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker og i de senere år som skulptør. I 2016 ble Furuholmens hittil største oppdrag; Imprints, en skulpturpark med 70 tonn keramiske skulpturer offisielt åpnet i Aker-kvartalet på Fornebu. Hans arbeider er innkjøpt av Norsk Kulturråd og han er representert ved en rekke offentlige og private institusjoner, inkludert Bibliotheke National de France, og Kupferstichkabinett Staatliche Museen zu Berlin. Furuholmen ble tildelt prisen for ‘Beste grafiske arbeid’ ved Høstutstillingen i 1996. Mer informasjon om kunstneren: https://no.wikipedia.org/wiki/Magne_Furuholmen

Les utstillingskatalogen med tekst av kurator Åse Kamilla Aslaksen her

Utstillingen åpner søndag 19. august og varer til 16. september 2018. Kunstneren er tilstede på åpningen søndag 19. august kl. 18.30.

Den årlige Filmfestivalutstillingen er Kunstforeningens mest profilerte utstilling, og blir til gjennom et samarbeid med Den norske filmfestivalen og Haugesund Billedgalleri.

Åpningstider under Filmfestivalen: Hver dag kl. 10-19 (mandag 20.8-torsdag 23.8).
Ordinære åpningstider fra og med fredag 24.8.

Utstillingen er støttet av Norske Kunstforeninger og Haugesund sparebank.

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss