VIEW_2021

Utstilling Haugesund billedgalleri

Utstilling | Videokunst fra Høstutstillingen

Arr. Haugesund kunstforening

Dato: 11. november - 11. desember 2022

Åpningstider: Åpningstider: Tirsdag - Lørdag 12-15 og Søndag 12-17
(mandag stengt)

Sommeråpent 2024 (17.06-11.08): Mandag - Søndag 11-15

Sted: Haugesund billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Voksen kr. 70,-, Honnør kr. 50,-, barn gratis (under 16 år) og medlemmer i Haugesund kunstforening og Haugalandmuseets venner

Statens kunstutstilling, bedre kjent som Høstutstillingen, er landets eldste og mest omfattende mønstring for samtidskunst. Utstillingen er kunstnerjuryert og basert på fri innsendelse. Mangfold og bredde i utstillingen skaper et godt utgangspunkt for å lære om kunst i vår egen samtid, inkludert videokunst. Utstillingen er produsert av Norske billedkunstnere (NBK) i samarbeid med Norske kunstforening.

Mer informasjon om Høstutstillingen 2022: www.hostutstillingen.no/2022/

VIEW (2021) av Odveig Klyve

Regiassistent: Siw Angell-Olsen
Fotograf: Nils Petter Devold Midtun
Produsenter: Gunhild Oddsen og Fredrik Dahle Vedholm

Noen er på jakt etter en vakker utsikt. Noen mister utsikten sin. Ny teknologi gir oss mulighet til å bygge enorme konstruksjoner. Hva gjør dette med lokalsamfunn og natur?

I filmen VIEW seiler et stort cruiseskip inn i en liten norsk fjordby.

Odveig Klyve (f. 1954 i Kvam i Hardanger) bor i Stavanger. Hun er utdannet innen film, media og sosialt arbeid ved Universitet i Stavanger, og har studert ved Skrivekunstakademiet (Bergen). I tillegg har hun gått dramatikerutdanningen for barne- og ungdomsskoleforfattere i regi av NBU, Norsk barnebokinstitutt (Oslo) og Dramatikkens hus (Oslo). Klyve har vist arbeider ved blant annet Odense International Film Festival (Danmark), FIPADOC (Biarritz i Frankrike), DOC NYC (New York), Mill Valley Film Festival (San Francisco), Taiwan International Children’s Film Festival og Rencontres Internationales (Paris). Verk av Klyve er blitt innkjøpt til The New Yorkers dokumentarplattform.

 

Formidling
Onsdag 23. november kl. 11:00
Kunstpause – gratis omvisning i utstillingen. Velkommen!

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss