IMG_8831

Aktuelt Haugalandmuseet

Barnas Museumsstafett 2024

Bli med Anton Akkar på museumstur i sommer!

Dato: Skoleferien 2024

Bli med Anton Akkar på en ny Barnas Museumsstafett 2024!

Fra skoleslutt til skolestart kan du bli med Anton Akkar rundt omkring på Haugalandet. Anton Akkar har mange armer og museet har mange avdelinger. Du kan bli med ham og samle stempel til Museumskortet ditt. Museumskortet kan du hente på de ulike museene.

Haugalandmuseet består av mange museer og besøker du dem i sommer kan du bli med på spennende aktiviteter!

  • Bygg en by på Karmsund folkemuseum
  • Klarer du å åpne den store tollkista på Nedstrand bygdemuseum?
  • Lag kunst av musikk og solen i Haugesund billedgalleri
  • Flytt minitønnene ved hjelp av tau på Sildemuseet i Dokken
  • Gå på stylter og løs rebus ute og inne på Vindafjordmuseet
  • Knyt knuter i Hiltahuset på Røvær
  • Lek at du er på vikingtokt på Leikvollen, Nordvegen historiesenter
  • Vil du prøve morseapparatet på Arquebus krigshistorisk museum?

Dette er bare noen av mange gøyale aktiviteter barna kan bli med på. Gå inn på haugalandmuseet.no for å finne mer informasjon om åpningstider og Barnas museumsstafett.

Når skoleferien er over kan alle som har samlet minst 4 stempel sende inn et bilde av kortet til post@haugalandmuseet.no og merke bildet med navn og Barnas Museumsstafett 2024. Da er du automatisk med i trekning av en hovedpremie.

Museene som er med i Barnas Museumsstafett er Karmsund folkemuseum, Sildemuseet i Dokken, Haugesund billedgalleri, Nordvegen historiesenter, Arquebus krigshistorisk museum, Vindafjordmuseet, Hiltahuset på Røvær og Nedstrand bygdemuseum.

Musene har ulike åpningstider så sjekk hjemmesiden vår slik at det ikke blir bomtur.

Åpningstider

Nedenfor ser du hvilke aktiviteter du kan være med på. Alle barn er velkommen i følge med en voksen eller SFO-gruppe. Lurer du på noe så ta kontakt med Haugalandmuseet 52 70 93 60. Velkommen til å bli med på Barnas Museumsstafett 2024!

Kva skjer på Barnas Museumsstafett 2024? 

SILDEMUSEET I DOKKEN Anton Akkar får det ikkje til, det blir for mange armar å halde styr på. Kanskje klarer du det? Det krev fire hender og tolmod. Når oppgåvene er utført får du stempel i resepsjonen. På sildemuseet i Dokken finn du og Barnas leikekrok, der du kan prøve klede eller bygge små hus. Og er du sterk, klarer du kanskje å løfte 20 kilo. Da må du gå ut til taljestativet.

KARMSUND FOLKEMUSEUM Anton Akkar går på land, ser seg omkring i utstillinga, som heter noko så rart som Byen som gjekk i land. Han får ein kjensle av at han og må hjelpe til. Anton Akkar gjer så godt han kan, men det skal meir enn åtte armar for å bygje ein by. Kan du hjelpe Anton Akkar med å bygje alt det ein treng i en by?

VINDAFJORDMUSEET Anton Akkar har reist til Vindafjordmuseet. Klarer du rebusane? Anton Akkar har ein premie på lur. Ikkje gløym å  stemple kortet ditt. Anton  Akkar lurer på om du tør å prøve vær-modig-oppgåva «Gå på stylter»

HAUGESUND BILLEDGALLERI  I Haugesund billedgalleri reiser Anton Akkar inn i ein verden full av kreativitet, utforsking, kunst og lek. Spør i resepsjonen etter Anton Akkars aktivitetsbok så kan du også få bli med på reisa. I boka finst det mange fine aktivitetar og gåter som de kan prøve å løyse. Alle som er med, får med seg aktivitetsboka og ein premie.

NORDVEGEN HISTORIESENTER På Leikvollen på Avaldsnes møter Anton Akkar både vikingguden Odin og hesten hans, Sleipner, og han drøymer seg bort til stader langt av stad i vikingskipet! Vil du være med å gjere dei aktivitetane Anton inviterer deg til å bli med på, på Leikvollen? Då har han nok ein premie til deg! På Nordvegen historiesenter kan du også prøve å skrive namnet ditt med runer, eller oppleve ei spanande utstilling om fortida. Eller kanskje du vil besøke vikingane på vikinggarden?

ARQUEBUS KRIGSHISTORISK MUSEUM Anton Akkar er veldig interessert i den store tanksen som står framføre museet. Han har lyst til å klatre – og det får han lov til. Anton Akkar har laga bildebingo for museet, så bli med rundt i utstillingane og sjå om du finn bilda. Prøv deg og på morseapparatet.

HILTAHUSET Anton Akkar har tatt båten til Røvær og no er han på plass ved Hiltahuset. Han har liggande eit tau og han vil du skal prøve å knytte ein båtsmannsknop. Anton har laga bilderebus, så ta turen inn og sjå om du kan finne tinga på bileta. Ikkje gløym å få stempel på Barnas Museumsstafett-kortet ditt.

NEDSTRAND BYGDEMUSEUM Velkommen til Tollbua seier Anton Akkar. Men her var det rot – det er nokon som har blanda nøklane til kista, kan du få hjelp av ein vaksen til å låse opp? Kanskje ligg det noko på kistebotnen? Kva er det i posane? Har du god tid kan du prøve deg på å lafte eit lite hus, på same måte som Tollbua.

Smilende barn klare for å bli med på Barnas museumsstafett

Bli med på Barnas museumsstafett du også :-)!