Et eksempel Foto: Grethe Nygaard/Haugalandmuseet

Aktuelt Haugalandmuseet

Earth Hour 2024 – Bli med og marker Earth Hour sammen med oss!

Vi oppfordrer alle til å skru av lyset mellom kl. 20.30 og 21.30, samt å sette av en time denne dagen til å gjøre noe godt for jorda.

Dato: Lørdag 23. mars 2024

Lørdag 23. mars kl. 20.30-21.30 markeres Earth Hour over hele verden. Slik kan vi sammen sette søkelys på klima- og naturkrisen vi står i, og markere at vi vil være med å jobbe for en bedre fremtid for jorda vår.

Vi oppfordrer alle til å skru av lyset mellom kl. 20.30 og 21.30, samt å sette av en time denne dagen til å gjøre noe godt for jorda. Eksempler på aktiviteter kan være å ta en tur ut i naturen, gå, sykle eller ta bussen, lage et restemåltid, plukke søppel eller å reparere noe.

Det globale materielle fotavtrykket har økt med 70 % i perioden 2000 til 2017. Vi kjøper og kaster fremfor å reparere, gjenbruke og resirkulere. Men vi har lange historiske tradisjoner for et mye lavere fotavtrykk ved å reparere alt fra bygningsdeler til sokker.

Nytt liv til ødelagte gjenstander med gamle håndverksteknikker. Den sprukne skåla er reparert og sinket med messingstifter, og er i dag en del av samlingen i Haugalandmuseet. Foto: Grethe Nygaard/Haugalandmuseet

 

 

Vi benytter Earth Hour til å fremme gamle håndverkstradisjoner. Kanskje trenger utemøblene litt reparasjon, knivene kan slipes, sømmene på sengetøyet kan sys på nytt, eller hullene på favorittullsokkene kan stoppes. God Earth Hour!

www.earthhour.org

FNs bærekraftsmål