haugalandet-7097 kopi

Arrangement Haugesund billedgalleri

Foredrag | Bedehusbyen Haugesund

Arr. Den kulturelle spaserstokken i samarbeid med Haugalandmuseet

Dato: Tirsdag 19. september kl. 12:00

Sted: Haugesund billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Gratis inngang

Velkommen til foredraget «Bedehusbyen Haugesund» med Sigmund Hansen.
Tirsdag 19. september kl. 12:00 i Haugesund billedgalleri. Gratis inngang!
Den kulturelle spaserstokken i Haugesund og Haugalandmuseet har gleden av å ønske velkommen til foredrag med Sigmund Hansen! Sigmund Hansen er mangeårig journalist i Haugesunds avis og NRK Rogaland. Han er en populær kåsør og få kjenner Haugalandet bedre enn ham.
Sigmund Hansen gir oss et innblikk i tiden da Haugesund var en bedehusby. For her manglet det ikke på bedehus! Haugesund bedehus var det første som ble bygget, og har stått i byens sentrum siden 1868. Etter hvert fikk det selskap av bedehusene på Risøy og Hasseløy, Sørhaug bedehus, Misjonshuset, Betania og mange flere. Bedehusene er en sentral del av byens kulturhistorie og var en viktig møteplass for de mange som har hatt sin oppvekst her. I flere tiår samarbeidet bedehusene slik at byens befolkning kunne gå på oppbyggelsesmøter syv dager i uken.
Foredraget holdes i bedehusutstillingen «Sjå, eg kjem snart!» av fotograf og journalist Erlend Berge. I denne utstillingen kan du oppleve fotografier fra et utvalg av Norges over 3000 bedehus, inkludert fotodokumentasjon av mange av bedehusene her på Haugalandet.
Velkommen til foredrag!

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss