HBH.02227

Aktuelt Haugesund billedgalleri

Fredagsgløtt fra samlingene!

Kunstmuseet Haugesund billedgalleri er 50 år i 2023!

Dato: Oktober 2023

«Fredagsgløtt fra samlingen» – kunst

I serien «Fredagsgløtt fra samlingen» har vi kommet fram til det siste tiåret i kunstmuseets historie, 2020-tallet.

Som følge av Covid-19-pandemien fikk kunstmuseene i landet ekstraordinære bevilgninger over statsbudsjettet, øremerket til innkjøp av norsk samtidskunst.

Haugalandmuseet valgte å kjøpe inn arbeider av kunstnere fra hele landet. Flere av de innkjøpte kunstnerne har tilknytning til Vestlandet, i samsvar med museets overordnete innsamlingsstrategi (2020-2025). Det ble også lagt vekt på å kjøpe inn kunst som reflekterer samtiden, og kunstneriske medier som var underrepresentert i museets samling som; installasjon, video og performans.

Kunstneren Kristen Rønnevik (f. 1977) fra Haugesund, arbeider med å skape sosiale arenaer og møter mellom mennesker og bylandskap i form av performans, installasjoner, stedsbestemt og relasjonell kunst. Grunntanken er at naturen og dens økologi er læremesteren, mens byen er både hage, lerret og scene der han utfolder sitt kunstneriske virke.

Rønnevik er utdannet ved Kunstakademiet i Malmö, Sverige. Han har hatt separatutstillinger blant annet på Galleri Sølvberget, Stavanger, Galleri F-15, Moss og KinoKino, Sandnes, og han har vist performansene sine i land som; England, Estland, Norge, Sverige og Tyskland.

I 2020 kjøpte kunstmuseet installasjonen “Å fyre i heimen med utdrag frå heimen” (2020). Rønnevik er også representert i samlingen med verket “Hallway” (2003, ca.), innkjøpt av Norsk kulturråd i 2004.

For tiden viser kunstneren et arbeid i «Høstsalongen 2023», en kollektivutstilling i regi av Haugesund kunstforening, i Haugesund billedgalleri. Verket kan du se til og med søndag 12. november. Velkommen!

Se kunstverkene signert Kristen Rønnevik på Digitalt museum

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________

Haugesund billedgalleri 50 år (1973-2023)

I 2023 er det 50 år siden Haugesund billedgalleri ble opprettet som kunstmuseum. Museets samling er mangfoldig og inneholder i overkant av 2 700 kunstverk.  I serien «Fredagsgløtt fra samlingen» løfter vi fram verk fra samlingen fra de ulike tiårene museet har eksistert.