Frøvig

Arrangement Haugalandmuseet

Frem fra glemselen – konservering av maleriet «Interiørskisse» av Ole Frøvig

Vi presenterer en rekke artikler fra dokumentasjons- og samlingsarbeidet i Haugalandmuseet. Neste artikkel ut handler om restaurering av et Ole Frøvig maleri. Verket hadde store strukturelle skader, og vi får følge hele prosessen med metoden kantdublering. en minimal inngripen, men som ga et resultat som gjør ta verket nå kan stilles ut. 

Dato: 29. desember 2023

Åpningstider:

Sted:

Pris:

Frem fra glemselen – konservering av maleriet «Interiørskisse» av Ole Frøvig

Elena Santamarina, konservator NKF, ser i denne artikkelen nærmere på hvorfor og hvordan maleriet fikk så store strukturelle skader, hvordan stoppe forringelsen og gjeninnføre en strukturell stabilitet. Til restaureringen ble det valgt å kantdublere lerretet. Behandlingen innebærer minimale inngrep i maleriet, sammenlignet med tidligere tiders konserveringsmetoder.  I artikkelen beskrives arbeidet med kantdubleringen i detalj og hvordan resultatet ble for vårt bortgjemte og glemte maleri «Interiørskisse» av Ole Frøvig.

Artikkelen på Digitalt Museum: https://digitaltmuseum.no/0211814162970/frem-fra-glemselen-konservering-av-maleriet-interiorskisse-av-ole-frovi

«Interiørskisse» av Ole Frøvig, HBH00501

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss