DSC_1792

Utstilling Haugesund billedgalleri

Idun Baltzersen – Prøvelse

Eksperimentelt og monumentalt - tresnitt i dag!

Dato: 28. mai - 8. august 2021

Åpningstider: Åpningstider: Tirsdag - Lørdag 12-15 og Søndag 12-17
(mandag stengt)

Sommeråpent 2024 (17.06-11.08): Mandag - Søndag 11-15

Sted: Haugesund Billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Voksen 70,- Honnør 50,-, Barn under 16 år gratis inngang (medlemmer i Haugesund kunstforening gratis inngang ved framvisning av medlemskort)

Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri har gleden av å presentere utstillingen Prøvelse av Idun Baltzersen. Utstillingen åpner fredag 28. mai og står til og med 8. august. Alle hjertelig velkommen!

Idun Baltzersen vant 1. pris (Seglem-prisen) i den internasjonale tresnittfestivalen HIT 2019, og ble samtidig invitert til å stille ut i Haugesund billedgalleri i 2021.

Idun Baltzersen (f. 1987) er kjent for sine monumentale vegginstallasjoner av grafikk og trykkplater, og sine håndlagde kunstnerbøker. Hun arbeider eksperimentelt med papir, tøy og tre. Plater i kryssfiner bearbeides med kniv og huggjern, og bildene trykkes for hånd på ulike typer tekstiler. Hvert trykk er unikt og klippes ofte opp og settes sammen på nytt i et stort collage. Platene, som ofte males for å få det rette uttrykket, og tekstilene, samles til slutt i den ferdige presentasjonen. Det fysiske arbeidet og motstanden i materialet er en viktig del av prosessen.

Idun har gjort seg bemerket med avbildninger av tenåringsjenter og deres tilbaketrukne kroppsspråk. Hun benytter kunsthistoriske referanser og undersøker hvordan ulike kjønnsperspektiv får betydning for hvordan kropp har vært framstilt. Arbeidene til Idun tar pulsen på tiden vi lever i. Utstillingen i Haugesund billedgalleri består av arbeider med eksistensielle temaer knyttet til det digitale; internett og sosiale medier. I sin kobling mellom det analoge og det digitale, mellom det taktile og uhåndgripelige skaper hun et visuelt univers som tar opp i seg den ensomhet, utenforskap, skam og angst som så mange sliter med i dag (utdrag fra katalogtekst av Helga-Marie Nordby)

Idun Baltzersen er født i Trondheim, og bor og arbeider i Stockholm. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen samt på Konstfack i Stockholm. Baltzersen har blant annet deltatt i kollektivutstillinger på Moderna Museet i Malmø, Galleri Magnus Karlsson i Stockholm, Uppsala Konstmuseum og Kunstnerforbundet, og har hatt separatutstillinger blant annet på RAM galleri i Oslo og Galleri Magnus Karlsson i Stockholm. I 2014 mottok hun stipendium fra Stiftelsen Anna Lisa Thomson till minne og Getfotsstipendium, og i 2015 Fredrik Roos Stipendium. I 2019 vant hun Seglem-prisen (1. pris HIT-festivalen), og i 2020 ble hun nominert til «the Queen Sonja Print Award».

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss