Ingrid Haukelidsæter: Uten tittel, 2020, akryl på lerret

Utstilling Haugesund billedgalleri

UTSTILLING | Resonans. Møter mellom billedkunst og musikk

Lytt til bilder og se musikken!

Dato: 5. juni - 11. august 2024

Åpningstider: Åpningstider: Tirsdag - Lørdag 12-15 og Søndag 12-17
(mandag stengt)

Sommeråpent 2024 (17.06-11.08): Mandag - Søndag 11-15

Sted: Haugesund billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Voksen kr. 70,-, Honnør kr. 50,-, barn gratis (under 16 år) og medlemmer i Haugesund kunstforening og Haugalandmuseets venner

Resonans. Møter mellom billedkunst og musikk

Anne-Kjersti Hermanrud, Harald Fenn, Bertil Hansson, Ingrid Haukelidsæter, Irma Salo Jæger, Per Kleiva, Gudrun Kongelf, Roald Kyllingstad, Erlend Briggar Larsen, Terry Nilssen-Love, Stein-Magnus Opedal, Erik Sæther, Bjørn-Sigurd Tufta, Lothar Weiss, Roar Wold, Bernhard Østebø

I sommer har vi gleden av å ønske Podium. Fartein Valen internasjonale musikkfest velkommen tilbake i Haugesund billedgalleri. Den klassiske musikkfestivalen foregår fra 14. – 23. juni med konserter i Haugesund, Sveio og Kopervik. Det er 16 år siden (2008) Podiumfestivalen etablerte seg med Haugesund billedgalleri som hovedarena for konsertene. Haugesund billedgalleri er et av landets flotteste anlegg for visuell kunst og kunstmusikk i kombinasjon. Helt siden åpningen i 1978 har museet hatt tradisjon for konsertvirksomhet. Den gode akustikken og de vakre lokalene i kombinasjon med den visuelle kunsten, er kvaliteter det klassiske musikkmiljøet setter stor pris på.

I år har Podium inngått samarbeid med Fartein Valen-festivalen om et bredt program med alt fra tidlig musikk, til romantikk og helt ny musikk. I løpet av festivalen spilles også flere verk komponert av Fartein Valen. Det musikalske programmet er preget av mangfold, nysgjerrighet, absurd virtuositet og ekstremt romantisk romantikk.

Årets sommerutstilling viser kunstverk fra samlingen som kan ha forbindelser til lyd og musikk. Noen av kunstnerne bak verkene i utstillingen sier beint fram at musikk har vært avgjørende i skapergjerningen. Andre har ikke direkte musikalske referanser, men med litt fantasi kan vi kanskje selv finne forbindelser mellom billedkunst og musikk?

Samlingsutstillingen er kuratert av Grethe Lunde Øvrebø, avdelingsleder kunst i Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri.

Ingrid Haukelidsæter: Uten tittel (fra serien «Flamenco Sketches), 2020, akryl på lerret

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss