304804892_5651960598196997_5913245789924716875_n

Arrangement Haugalandmuseet

Kulturnatt22

Velkommen til Kulturnatt i Haugalandmuseet!

Dato: Lørdag 22. oktober 2022

Sted:

Pris:

Haugalandmuseet ønsker alle velkommen til Kulturnatt i Haugesund billedgalleri og på Karmsund folkemuseum.

Program Haugesund billedgalleri
kl. 12:00 Foredrag: Edvard Munch i Haugesund
Kunstmuseet har «Vampyr», et berømt verk av Edvard Munch, i samlingen. Hvordan var utstillingsforholdene den gangen Edvard Munch stilte ut i Haugesund, og hvordan kom kunstverket inn i samlingen? Foredrag ved gallerileder Grethe Lunde Øvrebø.

kl. 13:00 Skulpturverksted for barn
Formidler Kine Lorås inviterer til skulpturverksted for barn mellom 10-13 år. Lag din egen Alebrijes- figur av papir/papp, tape og lim! Verkstedet har begrenset antall plasser, maks 20 stk. Varighet 2 timer. Påmelding skjer via Ticketco. Gratis med Kulturnattbutton

Program Karmsund folkemuseum
kl. 11:00: Dukketeater for de aller minste
Det var en gang tre eventyr om prinsesser, feer, magi og dyr. Skeisvang 3. klasse drama inviterer til magiske eventyr i dukketeaterstil med tre kjente klassikere, varighet 45 minutt. Passer i alderen 3-10 år.

kl. 11:00-15:00 Håndverksdag: reparere – restaurere – rekruttere
Kom og møt museumshåndverkere og andre håndverkere for inspirasjon, tips og erfaringer! Denne dagen fyller vi Karmsund folkemuseum med håndverk, materialer og kvalitet! Arrangementet passer for alle som er interessert i håndverk, gjenbruk, reparasjon og restaurering, Det blir blant annet demonstrasjon av håndhøvling på skottbenk, sliping av håndsag, koking av komposisjonsmaling og rosemaling. På faste tidspunkt kan publikum delta i aktiviteter. Gratis inngang med Kulturnattbutton!

kl. 12:00 Foredrag: Notheng – kystens katedraler
Med motor i fiskebåtene ble alt raskere og større. Fra tidlig på 1900-tallet ble det derfor nødvendig å bygge notheng for å tørke og impregnere garn og nøter. I dag er de fleste nothengene borte, men en gang var de høyreiste og langstrakte stolpebyggene landemerker langs kysten. Forfatter og journalist Arne Blix har samlet kunnskap og fortellinger om nothengene i boken Notheng – Kystens Katedraler som han vil presentere for oss.

kl. 13:30 Foredrag: 80 års jubileum for Arquebus-senderen
Lørdag 22. oktober er det 80 år siden man lyktes med en toveis-kommunikasjon Bjoa-London, med Arquebus-senderen. Paul Lande og Steen Erik Hansen forteller om radioprosjektet med å lage en kopi av den originale senderen. NB: Foredraget er et arrangement flyttet fra Arquebus krigshistorisk museum til Karmsund folkemuseum. Radioprosjektet består av; Paul Lande, Steen Erik Hansen og Thomas S Knutsen.

kl. 16:00 Konsert: General Forsamling
Fra Jærens forblåste og Gudsforlatte strender kommer mannen som kaller seg General Forsamling. Med sine nidviser om brennevin, kvinnesvik og depresjoner, sprer han det glade budskap.

Vi gleder oss 🙂

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss