HBH.001726

Aktuelt Haugesund billedgalleri

Månedens høytrykkskunstner – mars | Heiner Bauschert

Våren er i anmarsj :-)

Dato: mars 2022

«Eng i mars» (1985), av Heiner Bauschert

Månedens høytrykkskunstner – mars

Månedens høytrykkskunstner er Heiner Bauschert fra Tübingen i Tyskland, med tresnittet «Märzwiesen» eller oversatt til norsk; «Eng i mars», laget i 1985. Heiner Bauschert ble interessert i tresnitt tidlig i karrieren. Han etterlot seg en omfattende produksjon, for det meste håndtrykk i små opplag. Bauschert hadde en lang rekke separat- og kollektivutstilling i inn- og utland.

Bauschert har benyttet tre plater til fargetresnittet. Platene er skåret og innfarget med hver sin farge; lys blå, svart og gul. I deler av motivet er det anvendt såkalt overtrykk; som i skyggen av det store treet og i forgrunnen. Overtrykkene lar lagene under skinne gjennom og bidrar til liv og dybde i bildet.

Bauschert hadde en malerisk tilnærming til tresnittet. De billedskapende formene bestod gjerne av brede «strøk» fra ubehandlete, grovt tilskårne treplater, eller fra plater med ørsmå kutt, påført en ensfarget trykksverte. Flere steder er sverten ujevnt påført, noe som også er med på å skape livaktighet og bevegelse i motivet.

Kunstverket ble gitt i gave av Ola Tjørhom i 2008 og inngår i Tjørhom-samlingen. Haugesund billedgalleri inviterer deg til å oppleve det flotte fargetresnittet i mars måned!

«Eng i mars», 1985 av Heiner Bauschert (1928-1985)

 

I serien Månedens tresnittkunstner presenterer vi kunstnere representert i Haugalandmuseets samling, som arbeider i teknikken høytrykk (tresnitt, trestikk eller linoleumssnitt).