cof
MHB-F.002005
cof

Aktuelt Haugalandmuseet

Månedens KulturPunkt – Februar

Haugalandmuseet har lansert KulturPunkt – en app og nettsted som formidler museets fantastiske samlinger og regionens historiske steder! Nå kan du kombinere fysiske og digitale besøk ved alle våre avdelinger. Vi tar deg også med på historiske vandringer i nærmiljøet, med muligheter for å utforske fotografi, gjenstander, kunstverk og lydopptak fra museets samlinger.

Dato: februar 2021

Månedens KulturPunkt er å gå på oppdagelsesferd på Avaldsnes – bli med du også!

Å oppdage, oppleve og lære om kulturminner er spennende for både små og store. Bli med og oppdag bautasteiner og minnesteiner på Avaldsnes! Del gjerne bilder fra skulpturjakten din med oss på Instagram: #haugalandmuseet

Lenke til skulpturjakten: https://kulturpunkt.org/museum/107/group/789

Haugalandmuseet – der folk bur!

Regionmuseets samlinger på Digitalt Museum utgjør nesten 35 000 objekter: gjenstander, fotografier, arkiv, kunstverk og lydopptak. Samlingene er kilder til regionens felles historie. Med Kulturpunkt formidler vi samlingene og kildene på en ny måte. Når du står på stedet får du automatisk opp nærmeste Kulturpunkt, og kan se hvordan det så ut rundt deg da da besteforeldrene eller oldeforeldrene dine levde. Vi presenterer hus og steder fra ulike vinkler, med fotografen som foreviget sjøhusene for 100 år siden, maleren som tolket stemningen og tingene som menneskene brukte.

Ved hjelp av kartet i appen kan du finne nye KulturPunkter – på søndagsturen og hverdagsturen!