anneevy

Arrangement Haugesund billedgalleri

Performance | 1 meter

En installasjon og performance som respons på Covid-19

Dato: Lørdag 29. mai kl. 12:00

Sted: Haugesund Billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris:

1 meter

Kunstnerduoen anneevy; Anne Haaland Bland og Evy Horpestad Tjåland, har laget en installasjon og performance som respons på Covid-19 og smittevern rådene om sosial distansering.

Lørdag 29. mai 2021 fra kl. 12:00 vil de gjøre en performance med kuben i og utenfor Haugesund billedgalleri.

Installasjonen 1 meter har vært på reise mellom Stavanger, Sandnes, Bryne, Kleppe og Hå og har vært plassert i veien for publikum på kunstinstitusjoner og bibliotek hvor det til tider har vært stor trafikk av mennesker. Haugesund billedgalleri vil være det 10. stoppestedet.

Arbeidet er tenkt som en vennlig påminnelse om enheten 1 meter og også en demonstrasjon av hvor irriterende og vanskelig den sosiale distanseringen har vært for alle.

«Bakgrunnen for prosjektet er at vi opplever hver dag hvor vanskelig det er å holde 1m og 2m avstand til andre. I beste fall opplever vi at den anbefalte distanseringen har bidradd til at folk hilser vennlig på hverandre, gir plass og smiler i respekt for at vi tar hensyn. Vi ønsket ikke å lage et didaktisk verk, men håpet at det ville bidra med bevisstgjøring og påminning. Plassen den tar kan virke brysom, irriterende og lite praktisk, men slik er denne situasjonen vi er i nå. Verket oppleves av oss som vennlig, respektfull, alvorlig og lettere humoristisk.» (anneeevy)

www.annehbland.no

www.etjaland.no

Prosjektet er støttet av Rogaland fylkeskommune

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss