Karmsund folkemuseum

Aktuelt Karmsund folkemuseum

Pressemelding: Karmsund folkemuseum fortsatt delvis stengt grunnet asbest

Museet håper at arbeidet med asbestsanering kan fullføres så snart som mulig slik at museet kan ha åpent og ta i mot publikumshenvendelser igjen.

Dato: 11. januar 2024

Pressemelding: Haugesund 11.01.2024

Karmsund folkemuseum – fortsatt delvis stengt på grunn av asbest

Museet åpnet delvis opp igjen før jul, og byr på gratis inngang til den byhistoriske utstillingen «Byen som gikk på land». Magasiner og arbeidslokaler for ansatte, samt flere utstillinger holdes fortsatt stengt. Årsaken er at arbeidet med sanering av asbest ikke er fullført.

I løpet av januar og februar vil noen av utstillingene åpne delvis opp, slik at planlagte arrangement og undervisning til skoleklasser kan avvikles som planlagt. Utstillingene som åpnes opp midlertidig er ikke berørt av asbest, men kan bli indirekte berørt når asbestsanering pågår i eller i tilknytning til nødutganger. Derfor åpnes det kun opp for avtalte grupper i perioder, og med en formidler til stede.

Publikum kommer ikke nær områder som er berørt av asbest. Det er ansattes arbeidsplasser og tilgangen til de kulturhistoriske samlingene stengingen går utover. Vi har pr. i dag ikke mulighet til å ekspedere henvendelser som krever fysisk tilgang til samlingene og ber om forståelse fra publikum for at dette må skje litt fram i tid. Samlinger som er digitaliserte, finner dere i mellomtiden på Digitalt Museum: https://digitaltmuseum.no/hal/collections/Haugalandmuseet/

Vi håper at de nødvendige tiltak settes i gang så snart som mulig, slik at museet kan åpne igjen.

For ytterligere informasjon – kontakt:
Grethe Paulsen Vie, avdelingsleder kulturhistorie og samling, mobil 481 52 509,
gpv@haugalandmuseet.no

Mads Ramstad, direktør Haugalandmuseet, mobil 971 75 401, mr@haugalandmuseet.no