Ferkingstahu sett fra bro

Aktuelt Haugalandmuseet

Pressemelding | Museet åpner opp for cruisesesongen!

Velkommen til Dokken - Sildemuseet i Haugesund!

Dato: 10. april 2024

Pressemelding, Haugesund 10.04.2024

Museet åpner opp for cruisesesongen

Torsdag 11. april starter cruise-sesongen i Haugalandmuseet! Hver torsdag framover vil Dokken museum – sildemuseet i Haugesund, ha åpent kl. 10-14. I tillegg er det åpent i Haugesund billedgalleri og Karmsund folkemuseum. Arquebus krigshistorisk museum er åpent for bestilte cruiseturer i april og har sommeråpent fra 2. mai. Med 1 billett har publikum gratis inngang på 2 av våre museer.

Opplev Dokken – sildemuseet i Haugesund

Friluftsmuseet på Hasseløy tar deg med til sildebyens spede barndom for 150 år siden. Museet har ulike bygninger som forteller om livet i byen som ble bygget på sildabein. Her finner du småkårsboliger, sildesalteri, kolonialforretning, bedehus og en utstilling med tradisjonsbåter. Friluftsmuseet ligger vakkert til ved sjøkanten og er et innbydende sted med aktiviteter for store og små.

Billetter fås kjøpt i resepsjonen og inkluderer en omvisning i husene. Det er også mulig å se flere av bygningene på egenhånd. Omvisningene starter hver hele time på torsdager, kl. 11, 12 og 13. Billetten gir inngang til to av Haugalandmuseet sine åpne museer innen 48 timer. Se www.haugalandmuseet.no for oversikt over våre avdelinger.

For mer informasjon kontakt Grethe Paulsen Vie, avdelingsleder kulturhistorie, gpv@haugalandmuseet.no, tlf. 481 52 509