cof

Arrangement Haugesund billedgalleri

Alt blir bra!

Lag din egen regnbue av vårens blomster!

Dato: 02.04 - 02.05

Sted: Erling Skjalgssonsgate 4

Pris: Gratis

Barn over hele verden tegner regnbuer for å minne hverandre om at alt blir bra. Lag en alt-blir-bra-regnbue med vårens fineste blomster! Del barnas regnbuer med oss på Instagram, tagg med  #haugalandmuseet og bli med i trekningen av flotte premier.

Gå ut på jakt etter blomster og planter i alle regnbuens farger. I regnbuen kan du se fargene rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo (blålilla) og lilla. Det gjør ikke noe om du ikke finner alle fargene, bare bruk de du finner.

  • Når du er ferdig med å finne blomster og planter må du finne en fin plass for regnbuen din. Om du vil at mange skal få glede av den velger du en plass der du vet at folk pleier å gå forbi, som langs en tursti eller et fortau eller på andre lure plasser.
  • Sorter først alle blomstene og plantene dine etter farge.
  • Så er det tid for å lage regnbuen. Om du har funnet noe lilla kan du starte med det. Lilla er den innerste fargen i regnbuen, deretter kommer indigo, som er en slags blålilla, så kommer blå, grønn, gul, oransje og rød. Mangler du en farge er det bare til å hoppe over den, eller kanskje du kan legge inn noe annet i stedet som kongler eller steiner.
  • Du velger selv hvor stor regnbuen din skal være. Skal den være stor som en elefant eller liten som en mus, eller noe midt imellom?

     

Plakatene kan lastes ned her:
Alt blir bra_regnbue_ Haugalandmuseet

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss