Jon_Balke

Arrangement Haugesund billedgalleri

Sildajazz | Jon Balke (solo)

Velkommen til klartenkt pianomusikk i Haugesund billedgalleri

Dato: Lørdag 8. august kl. 14:00

Sted: Haugesund Billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: NOK 350,-

Pianist, komponist, bandleder og den storslåtte musikalske tenkeren Jon Balke fylte 65 år nylig. Til festivalen kommer han med et helt ferskt soloalbum under armen: «Discourses» (ECM).

 

Albumet beskrives som en slags «elegi over dialogen i den offentlige samtalen». Det er i følge Vårt Lands anmelder et album «full av klartenkt pianomusikk preget av Balkes tydelige spillestil.»

Balke var en del av det legendariske bandet Masqualero, sammen med Arild Andersen, Jon Christensen, Tore Brunborg og Nils Petter Molvær. Det var et band som satte en ny standard i ny jazz, med sin enorme vitalitet. Senere var han en del av hakeslippfremkallende prosjekter som E’Olen, Tamma, Oslo 13 og Jøkleba, og har selv initiert sjangerkryssende ensembler som Magnetic North Orchestra og Siwan med bl.a. Jon Hassel i besetningen. Han var førstevalget da Mathias Eick laget sin første soloplate, og Jaga Jazzist er et band som selv hevder de skylder mye Balke mye. Jon Balke har ikke stivnet i en stil eller en tankerekke, han som med stor integritet aldri faller for fristelsen med å senke fallhøyden. Balke er en betydelig stilskaper som pianist, men er like umiddelbart gjenkjennelig i sin bruk av elektroniske klanger og synther.

Jon Balke: piano og elektronikk

KJØP BILLETTER HER: https://checkout.ebillett.no/200/events/11707/purchase/setup

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss