Christine_Jorgensen_1954

Arrangement Karmsund folkemuseum

Skeivt foredrag | Transseksualisme i Norge ved historiker Sigrid Sandal

Forståelsen av kjønn er i stadig endring og er et viktig moment i forståelsen av transseksualisme. Velkommen til foredrag!

Dato: Søndag 20. mars kl. 13:00

Sted: Karmsund folkemuseum, Skåregata 142, 5527 Haugesund

Pris: Voksen 70,- Honnør 50,-, Barn under 16 år gratis inngang (medlemmer i Haugalandmuseets venner gratis inngang ved framvisning av medlemskort)

Sigrid Sandal er utdanna historiker ved Universitet i Bergen og vil denne søndagen snakke om hvordan helsemyndighetene har forholdt seg til transseksualisme i Norge, i perioden 1952-1982. Amerikanske Christine Jørgensen fikk stor oppmerksomhet da hun i 1952 gikk ut i avisene og fortalte om sin kjønnsskifteoperasjon. Omtalen og avisoppslagene om Jørgensen førte til at også personer i Norge ønsket hjelp til å gjennomgå samme behandling. Transseksualisme og kjønnsskifteoperasjoner kom på dagsorden blant leger og helsemyndigheter. Hvilke premisser skulle ligge til grunn for å gjennomføre kjønnsskifteoperasjoner i Norge?  

Billetter kan kjøpes på Ticketco eller i døren. Velkommen til foredrag! 

Fotograf: Maurice Seymour, New York – eBay (front, back), Offentlig eiendom.

I 2022 er det 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge. Det markeres over hele landet under paraplyen Skeivt kulturår. Karmsund folkemuseum byr på spennende skeive søndagsforedrag i mars! Søndag 13. mars, søndag 20. mars og søndag 27. mars kl. 13

Inngang kr. 70/50. Gratis inngang for medlemmer i Haugalandmuseets venner

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss