OddbjørnErlandAarstad-4088

Utstilling Haugesund billedgalleri

Utstilling | Elin Melberg

En kompromissløs tolkning av jærlandskapet!

Dato: 21. januar - 24. april 2022

Åpningstider: Åpningstider: Tirsdag - Lørdag 12-15 og Søndag 12-17
(mandag stengt)

Sted: Haugesund Billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Voksen 70,- Honnør 50,-, Barn under 16 år gratis inngang (medlemmer i Haugesund kunstforening og Haugalandmuseets venner - gratis inngang ved framvisning av medlemskort)

Elin Melberg – JÆREN

Kraftsalen

I 2021 kjøpte Haugalandmuseet skulpturinstallasjonen «Jæren» av Elin Melberg til kunstmuseets samling. Vi er svært stolte og glade over å kunne vise dette storslåtte verket sammen med tegninger også utført av Elin Melberg, i Haugesund billedgalleri.

«Den jærske naturen har stått som en kilde til et lufterom og en flukt fra det lukkede rom, noe som har vært særlig viktig gjennom hele 2020 og fortsatt nå i 2021. Jeg er heldig som har hatt mulighet for å dra til havet og strendene. Selv om dette konseptuelt umiddelbart kan virke annerledes enn mine tidligere verk, så har denne lange perioden vært unik i historisk sammenheng og i vår levetid. Behovet for luften, naturen, sjøen, vinden gjennom hodet, graving i jorda, planting, tilstedeværelse og sårbarhet har stått sentralt for meg.

Verket er en hyllest til naturen. I selve arbeidsprosessen drives jeg fortsatt av et sterkt ønske om fysisk tilstedeværelse; en nærhet med materialene. Tematisk sett omhandler også dette verket de eksistensielle spørsmål: liv og død; tilstedeværelse; kontroll og kaos; arv og erindring. Jeg arkiverer øyeblikk gjennom min arbeidsmetode og forsøker å kapsle tiden inn i verkene og forevige det som en gang var nært.» (Elin Melberg, tekst fra utstillingen på Hå Gamle Prestegard, 2021)

Les anmeldelser av utstillingen på Hå Gamle Prestegard i Stavanger Aftenblad 22. september 2021 og i CAS (Center for Contemporary Art Stavanger) 5. oktober 2021

 

JÆREN (2021)
knit, embroidery, satin
940 x 380 x 40cm

Foto: Oddbjørn Erland Aarstad

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss