Still Life Visningsrommet-kopi
Trophy orange-kopi
Trofé blå – Kopi
Trofé hvit – Kopi

Utstilling Haugesund billedgalleri

Utstilling | Kari Aasen

Arr. Haugesund kunstforening

Dato: 17. november - 17. desember 2023

Åpningstider: Åpningstider: Tirsdag - Lørdag 12-15 og Søndag 12-17
(mandag stengt)

Sommeråpent 2024 (17.06-11.08): Mandag - Søndag 11-15

Sted: Haugesund billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Voksen kr. 70,-, Honnør kr. 50,-, barn gratis (under 16 år) og medlemmer i Haugesund kunstforening og Haugalandmuseets venner

Kari Aasen                                                      -Still Life
sal 2

Kari Aasen viser Still Life og modellerte objekter i trofè-seriene i Haugesund kunstforening. Still Life-prosjektet har kunstneren arbeidet med over flere år, og det er hele tiden i utvikling og endring. Prosjektet bearbeides, videreutvikles og tilpasses nye sammenhenger, rom og landskap. Å undersøke, utforske, fordype og videreutvikle egne prosjekter er krevende, inspirerende og viktig for framdrift i eget kunstnerskap.

Tid og forgjengelighet er en vesentlig del i de fleste av Kari Aasen sine kunstprosjekter. I Still Life-prosjektet bearbeides innsamlet organisk plantemateriale funnet langs veien mellom hjem og atelier. Dette avstøpes i porselen og brennes på høy temperatur. Objektene blir som fossiler av frosne øyeblikk, noe som forteller om spor av tid, bevegelse og tilstedeværelse. Materialet monteres sammen til større installasjoner og danner nye landskap.

Prosjektet Still Life har pågått over lengre tid, blir stadig fornyet og gitt større omfang. Monteringen tilpasses rommenes størrelse, karakter og den visuelle helheten som ønskes framhevet. «Det er som å katalogisere det forgjengelige og arkivere det dødelige», sier Kari Aasen.

Modellerte skulpturelle objekter er og har vært en viktig del gjennom hele hennes kunstnerskap. Kunstverkene er håndarbeidet noe som gir en unik og nær karakter. De taktile strukturene i overflaten vitner om spor etter den direkte keramiske prosessen i steingodset og porselensleiren. Uttrykket er sprukkent, rått og direkte med referanser til spor, erindringer og minner. Format og størrelser er et utgangspunkt, der nyanser i struktur og utrykk varierer og endres gjennom prosessen. Hun arbeider ofte i serier, et utgangspunkt der det organiske formspråket variere og gir nyanser innenfor en helhetlig struktur.

«Aasens kunstnerskap handler om å sette spor. Spor i materialet og spor i verden. Leire er et håndfast materiale. Bokstavelig talt. Med hendene kan du som betrakter eller forbruker kjenne, stryke og sanse leirens former og overflater. Eller du kan som kunstner forme, bygge, dreie, glasere. Leiren kan være både myk og hard, grov og fin, sprukken i overflaten, polert eller glasert. I form av objekter eller strukturer manifesterer den seg i verden, tar plass og blir synlig for øyet. Med mindre den renner bort, smuldrer opp eller knuses. Leiren er fast, men flyktig. Som livet selv.» (fra Mai Lahn-Johannessens tekst: Spor)

Kari Aasen (f. 1950, Bergen) har sin bakgrunn fra Bergen Kunsthåndverksskole/keramikk 1974. Hun har hovedfag i spesialisert kunst fra Kunsthøgskolen i Bergen 2001. Aasen har bak seg en lang rekke utstillinger i inn og utland. Hun er innkjøpt av flere store museer og samlinger, og har mottatt en rekke stipender. I 2021 fikk hun Norske kunsthåndverkeres ærespris.

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss