16. Havn, Sørevågen, Utsira (2023), 130 x 150 cm kopi

Utstilling Haugesund billedgalleri

Utstilling | Luca Berti. Mennesket og havet

Ny samlingsutstilling i Haugesund billedgalleri

Dato: 24. mai - 31. desember 2024

Åpningstider: Åpningstider: Tirsdag - Lørdag 12-15 og Søndag 12-17
(mandag stengt)

Sted: Haugesund billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Voksen kr. 70,-, Honnør kr. 50,-, barn gratis (under 16 år) og medlemmer i Haugalandmuseets venner og Haugesund kunstforening

Luca Berti. Mennesket og havet.

24. MAI – 31. DESEMBER 2024
Kraftsalen og Otto Johannessen-salen

Vi har gleden av å presentere en samlingsutstilling med fotokunstneren Luca Berti.

Utstillingen er et resultat av prosjektet Mennesket og havet. Haugalandmuseet inviterte fotokunstneren Luca Berti til å gjennomføre et fotodokumentasjonsprosjekt på Feøy, Røvær, Utsira og Vibrandsøy, med fotografering av mennesker og landskap.

Fotograferingen foregikk våren og høsten 2023, og resultatet presenteres nå i form av ikke mindre enn to fotokunstutstillinger i henholdsvis Haugesund billedgalleri og på Mikal Klovnings sjøhus på Utsira (vises sommeren 2024).

«Fotografering er en livsstil, og prosjektet «Mennesket og naturen» har blitt mitt livsprosjekt», sier Luca Berti. Den italiensk-danske fotografen er allerede et kjent navn for mange her til lands. I en årrekke har han syklet rundt om i vårt langstrakte land og fotografert. Han har også fotografert og hatt utstillinger i Danmark, Sverige, Tyskland, Latvia og Italia. Berti jobber utelukkende med analogt kamera, og leter etter forholdet mellom nåtid og fortid, menneske og landskap.

I forbindelse med prosjektet utgis en flott fotokunstbok med fotografier av Luca Berti, litterær tekst av forfatter og poet Odd Eirik Sætre Færevåg og engelsk resyme, kr. 390,-.

Utstillingsprosjektet er utviklet i samarbeid med Luca Berti og velvillig støttet av Knutsen Group.

Prosjektet er velvillig støttet av:

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss