nordrevaagen_utsira_18

Utstilling Sjøhuset på Utsira

Utstillingsåpning på Utsira – Luca Berti | Mennesket og havet

Haugalandmuseet ønsker hjertelig velkommen til åpning av utstillingen «Luca Berti. Mennesket og havet» lørdag 25. mai kl. 14:00 i Mikal Klovnings sjøhus på Utsira. 

Dato: Lørdag 25. mai kl. 14:00

Sted: Klovning sjøhuset, Sørevågen, Utsira

Pris: Gratis

Fotograf Luca Berti vil være tilstede, og forteller om sitt arbeid. Utstillingen åpnes av ordfører på Utsira, Marte Klovning. Kake og kaffe til alle v/ Joker-butikken. Alle er velkommen!

Utstillingen er et resultat av prosjektet Mennesket og havet, der Haugalandmuseet inviterte fotograf og kunstner Luca Berti til å gjennomføre et fotodokumentasjonsprosjekt på Utsira, Røvær, Vibrandsøy og Feøy, med fotografering av mennesker og landskap. Fotograferingen og dokumentasjonen foregikk vår og høst 2023. Resultatet av dokumentasjonsprosjektet presenteres nå i form av to fotokunstutstillinger sommeren 2024, i Haugesund billedgalleri og i Mikal Klovnings sjøhus på Utsira.  

Luca Berti reiser som oftest rundt med sykkel og har fotografert kulturlandskap og mennesker flere steder i Norge, samt Danmark, Sverige, Tyskland, Latvia og Italia. Han jobber utelukkende med analogt kamera, og leter etter forholdet mellom nåtid og fortid, menneske og landskap. 

I forbindelse med utstillingen utgis også en flott fotokunstbok med fotografier av mennesker og landskap fra Feøy, Røvær, Utsira og Vibrandsøy, samt en litterær tekst av Odd Eirik Sætre Færevåg. Boken kan kjøpes på Joker-butikken eller i sjøhuset.  

 

Luca Berti på Feøy, Foto: Grethe Nygaard/Haugalandmuseet

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss