Fire tulipaner

Arrangement Haugesund billedgalleri

Vernissasje | Hjem

Velkommen til vernissasje for årets sommerutstilling kuratert av Ruth Hege Halstensen!

Dato: Fredag 26. mai kl. 18:00

Sted: Haugesund billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Gratis

Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri har gleden av å presentere kunstutstillingen Hjem med åpning fredag 26. mai kl. 18:00 i Haugesund billedgalleri. Utstillingen åpnes av Ruth Hege Halstensen, kurator for utstillingen. Musikalsk innslag ved «Mandskoret av 1914», forfriskninger og fri entré. Alle hjertelig velkommen!

 «I 2023 er det 50 år siden Haugalandet fikk et permanent hjem til kunstsamlingen sin. Kunstmuseet Haugesund billedgalleri ble opprettet i 1973 og da startet også arbeidet med å skaffe gode magasin og utstillingssaler for samlingen» forteller Grethe Lunde Øvrebø, leder for avdeling kunst i Haugalandmuseet. «Vi ville feire begivenheten med en flott museumsutstilling, og inviterte den utflyttede Haugesunderen Ruth Hege Halstensen til å gjøre et dypdykk i samlingen vår» fortsetter hun.

-Hva er et hjem? Spør kunsthistoriker og kurator for utstillingen Ruth Hege Halstensen.
Halstensen har valgt ut både samtidskunst og eldre kunst til utstillingen. Flere av arbeidene er nylig kjøpt inn med ekstraordinære statlige midler museet fikk i forbindelse med pandemien. Andre kunstverk i utstillingen er gaver fra Haugesund kunstforening, kunstnere, eller innkjøp museet har gjort opp gjennom årene.

«Hvor vi kommer fra og hvor vi søker oss til, er et av livets store tema. Hjem er mer enn et fast bosted. «Hjem» er et flytende begrep som endres i takt med livsløpet, og kan påvirkes av omstendigheter vi ikke rår over som; krig, personlige traumer eller miljøkriser», sier Halstensen. «Jeg har valgt ut kunstverk fra samlingen som på en eller annen måte omhandler det komplekse forholdet mennesker har til hjemmet».

«For å ytterligere perspektivere temaet «Hjem» ville jeg også gjerne ha en litterær innfallsvinkel» fortsetter hun. «Forfatterne Mona Høvring og Arild Rossebø, som begge er født og oppvokst på Haugalandet, har levert hver sine personlige og svært tankevekkendee tekster til utstillingskatalogen. De er et utrolig flott tilskudd til utstillingen i seg selv».

«Vi gleder oss veldig til åpningen og ser fram til å vise utstillingen for alle Haugalendinger og tilreisende i sommermånedene her i Haugesund billedgalleri», avslutter Grethe Lunde Øvrebø.

Kunstnere representert i utstillingen: Beatrice Guttormsen, Per Inge Bjørlo, Idun Baltzersen, Herman Mbamba, Hanne Friis, Mattias Härenstam, Elin Brissman, Lena Katrine & Heidi-Anett, Ole Frøvig, Njål Lunde, Norvald Valand, Hanne Borchgrevink, Irma Salo Jæger, Susanne Kathlen Mader, Olav Nygaard og Annette Kierulf

Produksjon:
Kurator: Ruth Hege Halstensen
Katalogtekster: Ruth Hege Halstensen, Mona Høvring og Arild Rossebø
Prosjektledelse: Grethe Lunde Øvrebø
Formidling: Martha Ådland
Utstillingstekniker: Keith Kleppe
Administrasjon: Elisabeth Tindeland

Illustrasjonsbilde: Annette Kierulf: Fire tulipaner (utsnitt), 2017, fargetresnitt

Plakat for sommerutstillingen

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss