Vernissasje

Haugesund billedgalleri og Haugesund kunstforening er årlig vertskap for mellom 12 og 15 salgsutstillinger. Åpningen av disse utstillingene representerer en viktig arena for det lokale kunst- og kulturmiljøet i Nord-Rogaland og er et positivt møtepunkt mellom kunstnerne og publikum.

En hyllest til kunsten

Som en markering av nye kunstutstillinger ved Haugesund billedgalleri vil det vanligvis arrangeres en vernissasje — en uformell åpningsseremoni tilknyttet utstillingen. Her får publikum et unikt første møte med de nye utstillingene, hvor både kunstverkene og kunstnerne selv står i fokus. Vernissasjene i billedgalleriet presenteres av landets største kunstforening, Haugesund kunstforening, i tett samarbeid med Haugalandmuseet. Arrangementet har fri entré.

Tidspunkt: varierer; se under
Sted: Haugesund billedgalleri, Erling Skjalgssonsgate 4, 5523 Haugesund
Arrangør: Haugesund kunstforening
Pris: gratis

Vernissasjer høsten 2020

  • Lørdag 15. august kl. 18:00: Filmfestivalutstillingen – Arne Åse (arr. Den norske filmfestivalen, Haugesund kunstforening, Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri)
  • Fredag 2. oktober kl. 18:00: Høstutstillingen 2020 (arr. Haugesund kunstforening)
  • Fredag 13. november kl. 18:00: Anne Stabell og Gry Hege Rinaldo (arr. Haugesund kunstforening)
  • Torsdag 10. desember kl. 17:00: Gustav Vigeland – Angsten står i sofaen (arr. Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri)

Se også oversikt over våre utstillinger.