SONY DSC

Arrangement Haugesund billedgalleri

Innkjøp og gaver til kunstsamlingen 2015-2017

Kunstneren Marit Aanestad, fra Stavanger, arbeider med geometriske former. La deg inspirere, bli med på et kreativt verksted og lag dine egne collager!

Dato: 4. mai - 2. august 2020

Sted: Haugesund Billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Gratis

Høsten 2016 kjøpte Haugesund billedgalleri installasjonen «Rødt utsagn med grønn måne» av kunstneren Marit Aanestad.

«Rødt utsagn med grønn måne» av Marit Aanestad

«Rødt utsagn med grønn måne» av Marit Aanestad

Installasjonen består av en høy og smal bemalt søyle på gulv i rødt og svart pleksiglass, og en grønn, rund form i pleksiglass, montert på vegg.

Marit Aanestad er født i 1949 med bo- og arbeidssted i Stavanger. Arbeidsfeltet hennes er installasjoner i rom. Hun arbeider med lys, farge og bevegelse, og sammenstiller det planlagte mot det tilfeldige, det ordnede mot det kaotiske. Installasjoner bygges med et sett elementer på stedet, og rommet og lyset spiller med i utformingen: «Å skape og utforme verk på denne måten, i begrenset tid og in situ, gir en ekstra dimensjon til arbeidet og en nerve for meg som kunstner,» sier Marit Aanestad.

KREATIVT VERKSTED! Komponer med geometriske former – passer for alle aldre

Aanestad har en bred kunstnerisk bakgrunn med utdannelse fra både Kunst og håndverksskolen i Hannover, Vestlandets kunstakademi og arkitektavdelingen ved NTNU. I de senere årene har hun arbeidet mye med kunst i det offentlige rom både som kunstner og som konsulent.

Kunstverket «Rødt utsagn med grønn måne» ble vist på separatutstillingen «Objects and Circumstances» i Haugesund kunstforening i 2016. Utstillingen var spesielt laget for storsalen i Haugesund billedgalleri. Rammen for utstillingen var selve rommet, i sin tid tegnet av Haugesundsarkitekten David Sandved (1978).

Storsalen i Haugesund billedgalleri er et mektig, monumentalt rom med en skrå vegg, overlys og lyssjakt til landskapet utenfor. Arkitekturen og rommet var inspirasjonen for utstillingen: «Den lange veggen i Billedgalleriets store sal, på hele 18 meter, utfordret meg,» sa Marit Aanestad. Til veggene laget hun flere store collager av malte pleksiplater. Arbeidet med collagene foregikk på stedet, i gallerirommet. Resultatet ble et stedsspesifikt og unikt verk for veggen og for gallerirommet. I tillegg til collager og installasjoner viste Aanestad også tre skulpturer i marmor fra Carrarra og Brasil, anskaffet i 1999, under et opphold ved Studio Sem i Petrasanta.

Kunstverket inngår i utstillingen «Innkjøp og gaver 2015-2017» og vises for tiden i Kraftsalen i Haugesund billedgalleri

#mitthaugalandet #haugalandmuseet #haugesundbilledgalleri

Fra utstillingen «Objects and Circumstances» i Haugesund billedgalleri. Foto: Gunvor Saltvik/ Haugesund kunstforening

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss