Early Voices 2023_foto Kristianne Marøy 3

Arrangement Haugesund billedgalleri

Konsert // Early voices

Velkommen til klassisk konsert i Haugesund billedgalleri

Dato: Fredag 15. september kl. 19:00

Sted:

Pris:

I konserten Nu rinder solen trekkes trådene fra religiøse folketoner i den norske tradisjonen til den tidlige barokken med utgangpunkt i Bachs Jesu, meine Freude.

Tekstuelt er folketonene underdanige, lengtende etter et møte med en mulig himmel. Tekstene i Bachs verk peker også på en frelse og et håp om et bedre liv. Folketonene trekker veksler på og kontrasterer den tidlige barokken, og understreker de musikkhistoriske linjene som strekker seg fra middelalderen, og via folkemusikk og Bach og frem til moderne tid.

Early Voices er en profesjonell vokalkvintett i feltet tidligmusikk og folkemusikk, og landets første i sitt slag. Kvintetten består av fem svært erfarne ensemblemusikere og solister: Kristine Våge, Mari Johanne Müller (sopraner), Maria Dale Johannessen (alt), Øystein Stensheim (tenor) og Peder Arnt Kløvrud (bass). Ensemblet er i god utvikling, og har holdt svært godt mottatte konserter og turneer. EV har de siste årene etablert seg som et av landets fremste ensembler innen tidligmusikk, med fokus på overgangene og møtepunktene til norsk folkemusikk. Kjerneområder er ornamentering og instrumentering, og de søker å finspisse den norske ensembleklangen i begge sjangre og slik sett tilgjengeliggjøre dem for publikum.

Billetter kjøpes på Ticketco: kr. 300,- (ordinær) kr. 250,- (Honnør) kr. 150,- (student) og kr. 100,- (ungdom 15-18 år)

Konserten er støttet av FFUK og Haugesund kommune.

Foto: Kristianne Marøy

Nu rinder solen Haugesund

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss