Ferkingstahu sett fra bro

Arrangement Dokken museum

Kulturminnedagen | Markedsdag i Dokken museum

Velkommen til markedsdag i Dokken museum!

Dato: Søndag 10. september kl. 13:00-15:00

Sted: Dokken museum, Brugata 1 D, 5523 Haugesund

Pris: Gratis inngang


Demonstrasjon og salg av tradisjonshåndverk!

Øystein Haga er pensjonert lærer fra Jelsa. På verkstedet sitt produserer han keramiske fløyter (okarinaer) og produkter av tre. Øystein har spilt okarina  i over 20 år og deltatt på mange utstillinger og festivaler. Treproduktene han er små skap og dreide treboller, der trestrukturen er utgangspunkt for formgivingen.

Alf Olsen jr. kommer fra en  familie med lange tradisjoner innen laksefikse og flugebinding. Sammen med Inger – Kari Selås har de med basis i mønster, materiale og teknikker fra «klassiske «laksefluger skapt øredobber og pyntenåler. I tillegg har Inger-Kari utvikla armbånd, tversoversløyfer og øredobber i farga lakseskinn. Med seg har ho også tapasfjøler, fugle – og krydder kasser skapt av rekved fra Lærdalsfjorden.

Aktiviteter for barn. Gratis inngang!

Medarrangører: Haugesund Husflidslag, sjøspeiderne i Haugesund og Vikingklubben Karmøy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kulturminnedagene er Norges største historie- og kulturarvsfestival med 300 arrangement og 50.000 besøkende rundt om i landet hvert år. I 2023 markeres Kulturminnedagene 2. – 10. september. Gjennom temaet «Levende Kulturarv» setter vi fokus på kunnskapen og håndverket som kreves for å ivareta kulturarven vår og de mange kulturminnene landet rundt.

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss