B.G.W..
DSCF2222rød

Arrangement Haugesund billedgalleri

Vernissasje | Brynhild Grødeland Winther og Vegard Vindenes

Velkommen til vernissasje! Arr. Haugesund kunstforening

Dato: Fredag 12. november kl. 18:00

Sted: Haugesund Billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Gratis

Haugesund kunstforening har gleden av å ønske velkommen til to nye salgsutstillinger i Haugesund billedgalleri. Fredag 12. november kl. 18:00 åpner utstillingene til Brynhild Grødeland Winther (tegning) og Vegard Vindenes (maleri). Åpningstale ved styremedlem Kjersti Beiermann og servering av forfriskninger. Utstillingene står til og med søndag 12. desember. Alle hjertelig velkommen!

Verkliste Brynhild Grødeland Winther

Verkliste Vegard Vindenes

Brynhild Grødeland Winther  – Haren / The first written word was a drawing of an animal

Sal 1

Brynhild Grødeland Winther (født 1981) bor og arbeider i Bergen. Hun lager installasjoner med tegning, tekst, skulpturer og objekter. Installasjonene er befolket av dyr, menneskeskapte gjenstander og fragmenter av natur. Gjennom kunsten sin stiller Winther spørsmål ved vår forståelse av verden, og hvilke konsekvenser denne forståelsen får for livet på jorden. Til utstillingen i storsalen i Haugesund kunstforening har hun med seg tegninger i ulike format, hvorav de største har en høyde på 250 cm.

Om tegning som sin kunstneriske uttryksform sier hun: «Teikning er mitt hovudspråk. Dette er berre eit frustrert forsøk på å ikkje bli totalt misforstått. Hadde det gått an å omsetje tankar direkte til ord, eller sei alt med ord, hadde det å teikne ikkje hatt noko hensikt. Og kanskje er denne frustrasjonen over manglande i ord som språk, den viktigaste drivkrafta bak mitt kunstneriske virke. Fordi eg har eit ytringsbehov»

Grødeland Winther er en aktiv utstiller og i november viser hun arbeider på ikke mindre enn tre ulike steder i Rogaland: Kunstmuseet i Stavanger (MUST) og Tou Scene, i tillegg til separatutstillingen i Haugesund kunstforening. I 2022 skal hun ha separatutstilling på Hå Gamle Prestegard. Tidligere har hun hatt utstillinger i Galleri Christinegaard, Bergen, Møre og Romsdal Kunstsenter, Molde, på Visningsrommet USF, Verftet, Bergen, i Bærum Kunsthall, i Bryne Kunstforening, Bryne og på Oppland Kunstsenter, Lillehammer m.m. Hun er bla. innkjøpt av KORO og i 2017 mottok hun Pedros minnefonds pris.

Les utstillingsteksten til Brynhild Grødeland Winther her: Utstillingstekst

Les mer om Brynhild Grødeland Winther: http://www.brynhildwinther.no/

 

Vegard Vindenes – Front

sal 2

Vegard Vindenes (født 1984) viser nye verk fra maleriserien Front. Romlighet er et overordnet tema i arbeidet hans og prosjektet kretser rundt forholdet mellom billedrommet og flaten rommet skapes på.

Maleriene tar utgangspunkt i miniatyrmodeller som kunstneren setter sammen av papp og papir. Disse motivene minner om konstruksjoner, maskiner eller minimalistiske stilleben, men de er uten noen gjenkjennelig funksjon i et rom uten tydelige dimensjoner. Billedrommet er både et konkret, iscenesatt miljø og en arena der kunstneren kan arbeide med farger, komposisjon og abstraksjon.

Vegard Vindenes har hatt separat- og duoutstillinger på Tag Team Studio, Bergen, Gjesterommet i Oslo, Galleri Langegården i Bergen, Hordaland kunstsenter, Galleri LNM i Oslo og på galleri BOA i Oslo. Han har også deltatt på en lang rekke kollektivutstillinger og har utført kunstnerisk utsmykning på oppdrag for KORO.

Les mer om Vegard Vindenes: https://vegardvindenes.com/

 

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss