Ann Cathrin November Høibo ved veven i atelieret

Arrangement Haugesund billedgalleri

Vernissasje | Filmfestivalutstillingen 2023 – Ann Cathrin November Høibo

Arr. Haugesund kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri

Dato: Søndag 20. august kl. 18:00

Sted: Haugesund billedgalleri, Erling Skjalgssonsgt. 4, 5523 Haugesund

Pris: Gratis

Haugesund kunstforening, Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri og Den norske filmfestivalen har gleden av å presentere Ann Cathrin November Høibo som filmfestivalutstiller 2023. Høibo har fått stor oppmerksomhet for å kombinere billedvever med andre tekstiler, objekter og skulpturer og hun regnes blant de mest fremadstormende kunstnerne i sin generasjon.

Ann Cathrin November Høibo er født i Kristiansand i 1979, hvor hun bor og arbeider. Hun er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo (2005-2011) og Städelschule, Frankfurt am Main (2010-2011). Høibo jobber i et variert kunstnerisk formspråk, som kan ta form som installasjoner basert på vev- og tekstilarbeider, gjerne i kombinasjon med utradisjonelle materialer og readymades.

Ann Cathrin November Høibo viser for tiden en kritikerrost utstilling i Kristiansand kunsthall. Hun har også bak seg soloutstillinger på bla. Henie Onstad Kunstsenter (2012), Kristiansand Kunsthall (2013) og Kunstnerforbundet (2017). Hun er representert av galleriene STANDARD Oslo og Carl Freedman Gallery i London, der hun har hatt flere utstillinger. I tillegg har hun deltatt på en lang rekke gruppeutstillinger nasjonalt og internasjonalt, deriblant Kunsthall Stavanger (2018), Turner Contemporary i Margate, England (2017), Bergen Kunsthall (2016), Astrup Fearnley Museet (2015) og White Columns, New York (2013).

Den årlige Filmfestivalutstillingen blir til gjennom et samarbeid mellom Haugesund kunstforening, Den norske filmfestivalen og Haugalandmuseet-Haugesund billedgalleri. Vi gleder oss til utstillingsåpningen søndag 20 august kl. 18:00!

Mer informasjon om kunstneren: https://koro.no/anne-cathrin-november-hoibo/

Finn veien

Se hva som
skjer hos oss