Årsprogram

Haugalandmuseet er en levende kulturarena med mye spennende å by på! I tillegg til våre faste og skiftende utstillinger arrangerer vi en rekke foredrag, vernissasjer, sosiale sammenkomster og andre begivenheter gjennom hele året.

Vi har gleden av å kunne lansere årsprogrammet vårt. Vi er stolte over å kunne tilby et vell av spennende aktiviteter i Haugalandmuseet!

Programheftet for året 2024 kan du se her Program

En kalender med aktiviteter og arrangement finner du her Kalender

Merk: Noen av våre arrangementer er enkeltstående, og vil ikke finnes i kategoriene under. En samlet oversikt over våre kommende arrangementer finner du på forsiden.

Aktivitetsdager foregår på ulike arenaer i Haugalandmuseet og inviterer alle, store og små, til spennende opplevelser med historisk sus.

ARTungs tegneklubb i Haugesund billedgalleri er et drop-in tilbud for ungdom 12-19 år som liker å tegne, og har lyst til å tegne sammen med andre. Vi utforsker tegning med forskjellige tema, teknikker og media.

Familieverksted i Haugesund billedgalleri eller på Karmsund folkemuseum er et månedlig kunsttilbud for de minste. Verkstedet tar for seg ulike kunstutstillinger, temaer og aktiviteter, og passer for barn fra 5 år.

Kunstpause finner sted i Haugesund billedgalleri og innebærer en guidet gjennomgang i en av galleriets nyeste utstillinger, etterfulgt av kaffe og sosial drøs for de som ønsker det. Arrangementet er gratis og avholdes én onsdag i måneden.

Kunstsuppe arrangeres i samarbeid med Haugesund kunstforening og er et konsept som kombinerer en uformell suppemiddag med et spennende foredrag om aktuelle emner knyttet til visuell kunst. Foredragene har et høyt kunstfaglig nivå og holdes av engasjerende formidlere. Suppen leveres av lokal catering.

Kurs og kreative verksted for voksne tilbys av Haugalandmuseet. Det kan være praktiske kurs i ulike håndverks- og restaureringsteknikker, eller kreative verksted med kunst og kulturhistoriske tema. Se det enkelte arrangement for påmelding og kursavgift.

Museumskvarter er et 15 minutters foredrag om lokalhistoriske emner ved Karmsund folkemuseum. Museumskvarteret er et gratistilbud som arrangeres i lunsjtider, én tirsdag i måneden.

Museumsstafetten tilbyr månedlige kulturopplevelser med omvisning, kåseri og kaffe. Arrangementet gir en unik mulighet til å oppleve mangfoldet i Haugalandmuseet, ettersom stafetten arrangeres på forskjellige avdelinger fra gang til gang.

Strikkekafé arrangeres utvalgte tirsdager i foajéen til Karmsund folkemuseum. Velkommen til en sosial formiddag med strikking og prat over en kopp kaffe eller te.

Vernissasje er en avduking av nye utstillinger, med introduksjon av utstillingene og kunstnerne. Haugesund billedgalleri er med ujevne mellomrom vert for flere vernissasjer i løpet av året.